2018 har været et særdeles forrygende år

Vi er nået til den sidste dag af året 2018 og sikke et forrygende år!

Faktisk har 2018 været et formidabelt godt år, som jeg ikke kunne ønske mig mere af. Vi kommer ud af året med et meget tilfredstillende resultat – både på top og bund – og en række kunder og samarbejdspartnere som jeg skylder et stort tak for tilliden og gensidigt samarbejde.

Men det har også været et hårdt og enormt krævende år – energimæssigt og mentalt. Jeg har været rundt over hele landet af mange omgange til kundemøder, sparringsmøder, workshops, præsentation af udarbejdede digitale strategier, udviklede webservices og andre leverancer, workshops og foredrag, samtidig med at skulle lede og angive retning for organisationen og mine kollegaer, arbejdet tidlig morgen og sen nat for at fordybe mig i kundeprojekter med leverancer alt imens jeg gerne har ville været tilstede og sammen med mine nærmeste venner og familie. Sidstnævnte har jeg ikke kunne prioritere tilstrækkeligt på grund af arbejdets omfang, og det er jeg ærgerlig over. Det vil jeg ændre og prioritere højere fremadrettet, for min egen, mine venskaber og for min families skyld.

I forlængelse af mine overvejelser, refleksioner og planer for mine organisatoriske konstellationer som jeg skrev denne blogpost om tilbage i juli 2018  “Organisering der understøtter det meningsfulde og ultimativt fleksible”  så har jeg fundet en god form og konstellation. Vi er et lille team på 5 gode mennesker med supplerende kompetencer i Tokerød Plus og arbejder tæt sammen, fleksibelt og agilt, med gensidig tillid, humor og værner om meningsfulde projekter og arbejdsopgaver. Derudover har vi en række meget tætte samarbejdspartnere som stort set fungerer som vores kollegaer. Virtuelt er vi jo tæt forbundet døgnet rundt, lokalt og globalt.

Hver især skal vi have plads til at arbejde på passionsdrevne projekter og have projekter, der rykker og udvikler os. Vi kan hver især arbejde “anywhere, anytime” – eneste krav er at vi hver især overholder de aftalte deadlines. Nogle af disse projekter passer som fod i huse ned i nogle af de projekter vi har samlet – blandt andre – i projektporteføljen i det jeg længe har kaldt Innovation Hub og som nu findes i form af selskabet Tokerød X – Innovation Hub,  der har til formål at modne og skalere forretningskoncepter via pretotyping og prototyping – efter design thinking principperne. Til gavn for de øvrige investorer og deres pengepung. Selv har jeg frasolgt en række aktiviteter og anparter for flere millioner kroner.

Fra starten af 2019 har vi sat strøm til de første 5 koncepter (som selvstændige selskaber – og blot de første 5 ud af 10 planlagte koncepter i 1. halvår 2019) vi har investeret en del i – bl.a. en digital legal platform, et new age media, en fintech, m.m., men det kommer jeg til at løfte sløret for mere konkret, når vi er kommet ind i det nye år.

Tænketank+ er kommet op at flyve i takt med at den nu er landsdækkende i Odense, København og Aarhus og her arbejder vi på hvordan og hvorledes vi kan gøre vores til at demokratisere det der forbandet abstrakte og uhåndgribelige digitalisering :0) Det er virkelig interessant, meningsfuldt. lærerigt og givende.

Vores uddannelse i Digital Transformation fortsætter naturligvis i 2019 og nu i en forbedret udgave og samtidig har vi lanceret vores digitale læringsplatform med en ny og separat forretningsmodel i form af et månedligt abonnementskoncept – uden binding selvfølgelig! Denne læringsplatform er også en integreret del af vores “regulære” uddannelse med fysisk fremmøde og analoge klasseundervisning. Måske det er i 2019 vi vil komme til at drille nogle af de etablerede og sløve uddanelsesinstitutioner lidt…

Cyklen er blevet luftet på landets landeveje gennem året og givet plads til reflektioner og gode samtaler undervejs i en travl hverdag. Udenlandske bjerge er også blevet besejret i år. Sammen med gode venner i det lille team Gruppetto Fionia og arrangeret af Virtu Travel deltog og gennemførte jeg cykelløbet Granfondo Stelvio, som til dato er det hårdeste løb jeg har prøvet. Jeg var også med Virtu Business Club (som er en del af Bjarne Riis’ cykelkoncern Virtu Cycling Group) i Nice, Frankrig og kører nogle meget flotte og krævende ruter og bjerge i selskab med Michael Valgren og Jakob Fuglsang. Bl.a. det nærmest mytiske bjerg Col de la Madone (se hvad Lance Armstrong siger om Col de la Madone, som han brugte som testbjerg for at teste sin form forud for Tour de France).

Her forleden aften mellem jul og nytår satte jeg mig og griflede lidt noter ned som reflektion over året, og som noter og reminder til mit kommende år:

 • Tålmodighed og vedholdenhed – det lønner sig.
 • Tag INTET for givet – det vil kun koste dig.
 • Tro på dig selv – også selvom andre ikke kan se det samme store billede
 • Udstik retningen, hold kursen og beskriv meningen med det.
 • Relationer bygges og gror gennem tillid – altså gensidig tillid.
 • Ha’ det sjovt undervejs.
 • Fagligt dygtiggørelse. Hver dag.
 • Rejs dig op igen, igen, igen og igen. Kig frem og kæmp den næste kamp du kan vinde eller genvinde.
 • Gør i dag hvad du kan gøre i dag. I morgen er det måske for sent.
 • Tøv aldrig med at del generøst ud. Det kommer altid godt igen.
 • Tryghed er afgørende for kunder, samarbejdspartnere, investorer og samarbejdspartnere.
 • Kommuniker, kommuniker, kommuniker – til alle dine interessenter. Og gentag dig selv.
 • Elsk det du arbejder med. Og husk at slip det i ny og næ, også selvom det kan være svært.

Det er med smil på læben, ild i øjnene og trætte fødder at jeg tager afsked med 2018. Det er med ekstra energi, øget selvtillid, masser af tillid til alle dem jeg arbejder sammen med, med en god sum penge investeret i nye projekter og stor appetit på eksisterende projekter at jeg hopper glad og tilfreds – men fortsat sulten – ind i 2019.

Jeg glæder mig til at du og jeg ses i 2019. Rigtig godt nytår til dig og dine.